fbpx

StoKokkinoΗ Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής πολιτικής, μιλώντας στην εκπομπή του Μπάμπη Αγρολάμπου, στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» τόνισε, αναφερόμενη στην υπό εξέλιξη κρίση στην ευρωζώνη:

«Η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη. Ο Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά και οι ίδιοι λαοί, από την Πουέρτα ντελ Σολ ως το Σύνταγμα, έχουμε την ευκαιρία, έστω και στο παρά πέντε, να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς, συνεπικουρούμενοι βέβαια από την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε επίπεδο ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία, σε συμβολικό επίπεδο, για λόγους αλληλεγγύης, να συνεδριάσει το προεδρείο του ΚΕΑ στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουμε προτάσεις που υπερβαίνουν το ελληνικό πρόβλημα και αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Τσίπρας αύριο μεταβαίνει στο Τρέβι της Ιταλίας, σε μια πολύ σημαντική συνεδρίαση του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου, μπορούμε να πούμε από τώρα θα επικυρωθούν αυτά τα πολύ σημαντικά και αναγκαία που διαβάσαμε στην κοινή διακήρυξη Die Linke και Συνασπισμού για την κρίση του ευρώ, επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, και τα οποία, δυστυχώς έχουν δικαιωθεί τον τελευταίο 1.5 χρόνο. Οι προτάσεις αυτές, εν συντομία, αφορούν στην έκδοση ευρωομολόγου, τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την αποφασιστική επένδυση πόρων της ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και μια σειρά άλλα μέτρα, που αν πριν από 1.5 χρόνο είχαν ακολουθηθεί, τα πράγματα θα ήσαν για όλους διαφορετικά».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη βάσης συναίνεσης με την κυβερνητική πολιτική, η Ρ. Δούρου, παρατήρησε: «Δεν υπάρχει βάση για συναίνεση. Και όχι από στείρο καταγγελτισμό. Όποιος αυτή την περίοδο παρακολουθεί σοβαρά και καλοπροαίρετα τα πράγματα, αντιλαμβάνεται ότι με τις συνεχείς προτάσεις μας τόσο σε επίπεδο ελληνικού κοινοβουλίου, όσο και ευρωομάδας- της GUE- αλλά σε εκείνο των διεργασιών του ΚΕΑ, εδώ και δύο χρόνια, βρισκόμαστε ακριβώς στον αντίποδα όλων των επιλογών της κυβέρνησης Παπανδρέου και των Βρυξελλών. Και είναι εξωφρενικά αστείο οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος και προηγουμένως Παπακωνσταντίνου, που υποτίθεται ότι πηγαίνουν στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν, να γυρίζουν πίσω για να στείλουν επιστολές, με τις οποίες ζητούν τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ενώ για όσους έχουν διαβάσει τον εφαρμοστικό νόμο και το μεσοπρόθεσμο, κάτι τέτοιο απουσιάζει σε εθνικό επίπεδο!»

Share This