Η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αντένα και τον δημοσιογράφο, κ. Λασκαράτο, αναφέρθηκε στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά από τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου:
«Ενδεικτικό της κρίσης είναι ότι περιοριζόμαστε σε εκτιμήσεις και προβλέψεις την ίδια στιγμή που η κοινωνία χειμάζεται από πρωτοφανή οικονομική κρίση. Η δανειακή σύνδεση και οι προβλέψεις που αναθεωρούνται διαρκώς επί τα χείρω από την Τρόικα και την κυβέρνηση για την ύφεση και το έλλειμμα, είναι τραγικές. Ωστόσο δίπλα σε αυτά υφίσταται πλέον και θεσμικό πρόβλημα: έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς πολιτική νομιμοποίηση με το λαό απέναντί της. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παραμένει ανίσχυρη παρά τη ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση για να σχηματιστεί μια άλλη κυβέρνηση! Είναι τραγικό να ασχολούμαστε με το τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου, με τους τακτικισμούς στους οποίους δυστυχώς επιδίδονται τα κόμματα, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καρατζαφέρης ενώ χρειάζεται άμεση προσφυγή στις εκλογές, να μιλήσει ο ελληνικός λαός. Γιατί σήμερα μας κυβερνά ένα κόμμα που, όπως εύστοχα επισήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, έχει ποσοστό πολύ χαμηλότερο από την ανεργία!»
Για το κατά πόσο οι εκλογές θα δρομολογήσουν έξοδο από το ευρώ και τον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου :
«Οι επιλογές του κ. Παπανδρέου είναι καταστροφικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε τέτοια εκβιαστικά διλήμματα. Αντιθέτως ο κ. Παπανδρέου τους τελευταίους 24 μήνες πρωτοφανούς κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη, θέτει διαρκώς εκβιαστικά διλήμματα, όπως το τελευταίο – εντός ή εκτός ευρωζώνης. Όμως οι μπλόφες μπορεί να πιάνουν στους κυβερνητικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πιάνουν παντού και πάντα, δηλαδή στις ευρωπαϊκές ηγεσίες. Γιαυτο εμείς υποστηρίζουμε ότι η κρίση, η περαιτέρω εξαθλίωση της κοινωνίας, δεν λύνεται με τα εκβιαστικά διλήμματα που το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν την παραμονή του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία.
Σύμφωνα με τις ευρωσυνθήκες δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθεί ένα κράτος από την ευρωζώνη και από την ΕΕ.
Όλα τέθηκαν από τον κ. πρωθυπουργό προκειμένου να παρατείνει την πρωθυπουργία του. Όμως όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα ενώ ξεγυμνώνουν τον πραγματικό στόχο του κ. Παπανδρέου που είναι να παραμείνει στην εξουσία και όχι να βρεθεί διέξοδος από την κρίση.
Δυστυχώς έχουμε οι έλληνες ένα είδος μιθριδατισμού. Γιατί όλα ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο του 2009 με το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», για να ακολουθήσει το «ευλογία ή χρεοκοπία» για το μνημόνιο, για να έλθει μετά το «μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Και σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να περάσει τη δανειακή σύμβαση, να κρύψει την έλλειψη διαπραγμάτευσης και στόχου για διέξοδο από την κρίση, να θέτει το θέμα του δημοψηφίσματος περί παραμονής ή όχι στο ευρώ».