Τα έργα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης,οφείλουν να μην γίνονται αντικείμενο μνημονιακών περικοπών
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η σημερινή με την Αττική να βρίσκεται αντιμέτωπη με τσουνάμι αντιπεριβαλλοντικών μέτρων και αποφάσεων της κυβέρνησης.
Μέτρα και αποφάσεις με κοινή σφραγίδα: την εκχώρηση δημόσιου πλούτου, την ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων και την τσιμεντοποίηση. Με διαδικασίες fasttrack η μνημονιακή κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου προωθεί έτσι νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που απορρυθμίζει το όποιο ρυθμιστικό – προστατευτικό του περιβάλλοντος πλαίσιο είχε απομείνει στην Αττική. Έπεται, στα θερινά τμήματα της Βουλής, την οποία η κυβέρνηση έκλεισε άρον – άρον, το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που συνεπάγεται τσιμεντο-ανάπτυξη τύπου… Ντουμπάι ενώ ακολουθεί η εκποίηση του παράκτιου μετώπου. Και όλα τούτα με φόντο την εγκατάλειψη των πέντε ορεινών όγκων και των δύο εθνικών δρυμών της Αττικής. Μια εγκατάλειψη που, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, αγγίζει τα όρια της προδιαγεγραμμένης καταστροφής.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη της ενίσχυσης του σκέλους της πρόληψης, γιατί δεν αρκεί η εκείνο της καταστολής. Απαιτείται έτσι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δασικών υπηρεσιών (π.χ. δασαρχεία, κ.α.), η σύνταξη και ανάρτηση από τις Διευθύνσεις Δασών των δασικών χαρτών για όλα τα δάση της (σήμερα υφίστανται μόνον τρεις), η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό.
Για το τελευταίο θέμα η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), οι οποίοι της μετέφεραν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με ενδεχόμενα προβλήματα συνέργειας και συντονισμού με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές στη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου διαβεβαίωσε ότι η «Δύναμη Ζωής» στηρίζει το δύσκολο έργο του πυροσβεστικού προσωπικού και των υπόλοιπων επιχειρησιακών φορέων της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι τα έργα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης,οφείλουν να μην γίνονται αντικείμενο μνημονιακών περικοπών καθώς οι κίνδυνοι πυρκαγιών στρέφονται ενάντια στο εναπομείναν πράσινο της Αττικής και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.