fbpx

«Η Δύναμη Ζωής βρίσκεται εδώ για να διασφαλίσει ότι τα 97,5 εκατομμύρια όπως αποφάσισε η δική μας διοίκηση, θα πάνε για την ασφάλεια των παιδιών μας, για την αντισεισμική ασφάλεια των σχολικών κτιρίων», τόνισε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Αττικής.

Η Ρ. Δούρου, αφού θύμισε ότι με πρωτοβουλία της τότε Διοίκησης, στις 18 Μαΐου 2018, είχε γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «οργανωμένη συζήτηση με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ειδικών στα θέματα του προσεισμικού ελέγχου κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης», τόνισε: «Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Αττικής έκανε μια στρατηγική επιλογή για το μέλλον των παιδιών μας, χρηματοδοτώντας γενναία τις Κτιριακές Υποδομές μέσω του ΠΕΠ Αττικής αλλά και με ίδιους πόρους από τον Προϋπολογισμό της με το ποσό των 97,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση, την επισκευή, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαύλιων χώρων στους Δήμους όλης της Αττικής: από τον Δήμο Αχαρνών ως τον Δήμο Μαραθώνα, από τους Δήμους Παλλήνης και Σαρωνικού ως τον Δήμο Αιγάλεω και τον Δήμο Βύρωνα, από τον Δήμο Ζωγράφου ως τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Χωρίς διακρίσεις. Με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας», είπε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Η ίδια επισήμανε ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι τη βασική ευθύνη των αντισεισμικών ελέγχων, τον έχουν Υπουργεία και άλλοι αρμόδιοι φορείς, προσπάθησε, «ξεπερνώντας σκοπέλους», να βοηθήσει «τις τοπικές κοινωνίες είτε με τη χρηματοδότηση των κτιριακών υποδομών μέσω του ΕΣΠΑ είτε με τη χρηματοδότηση των Δήμων της Αττικής μέσω των ιδίων πόρων της Περιφέρειας για την κατασκευή πρότυπων βρεφονηπιακών σταθμών και σχολείων». Ένα ενδιαφέρον που επεκτάθηκε και στον «προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία που δεν έχει αρμοδιότητα», τόνισε η Ρ. Δούρου, προσθέτοντας ότι «επιτροπές της Περιφέρειας υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών προέβησαν στον προβλεπόμενο πρωτοβάθμιο έλεγχο των κτιρίων αρμοδιότητάς μας για τη μείωση των επιπτώσεων σε περίπτωση σεισμού και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ». Η ίδια προσέθεσε ότι το 2016 με επιστολή της προς τον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε την έκδοση των διαδικασιών και προδιαγραφών του δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτιρίων ώστε να σταθεί δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας προσεισμικού ελέγχου.

Τέλος, η Ρένα Δούρου κάλεσε τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το ΤΕΕ καθώς και στην υλοποίηση του «συνολικού σχεδιασμού» που έχει γίνει από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

Share This