fbpx

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κάνει μαχητική, τεκμηριωμένη, εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις, από την υγεία ως τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις απορρίπτει και τις λοιδορεί. “Κάθε ενέργειά της μαρτυρά ότι λειτουργεί ταξικά, απέρριψε για παράδειγμα τη γραμμή 7 του Μετρό προς τα δυτικά προάστια και την Ελευσίνα ως ασύμφορη ενώ ανακοίνωσε την προέκταση του ΗΣΑΠ από Κηφισιά ως Νέα Ερυθραία”, είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα The President. Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν κάνει πίσω, δεν επιλέγει τον λαϊκισμό. Έχουμε επιλέξει την ευθύνη. Χωρίς κραυγές αποδομούμε τις πολιτικές της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Και προτείνουμε ένα πλήρως τεκμηριωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου”.

Σήμερα, περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από τις συνέπειες της πανδημίας και από τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, δίνουμε τη μάχη μαζί με τους πολίτες, με τους εργαζόμενους, με τους φοιτητές, με τους νέους, με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για την ανάταξη του τόπου”.

Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης, παρατήρησε ότι “χωρίς διαβούλευση και δεσμεύοντας, εντελώς αντιδημοκρατικά, την επόμενη κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει στο ελληνικό σχέδιο μνημονιακά χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας ότι λειτουργεί μόνο για την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων”.

Αναφερόμενη στην κλιματική κρίση, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι “επιβάλλει συνολικές πολιτικές όπως αυτές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ”. “Επιβάλλει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, ακριβώς στον αντίποδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψήφισε πέρσι, άρον άρον, εν μέσω πανδημίας, αντιμετωπίζει τη φύση ως εμπόδιο στις επενδύσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει ημετέρους! Θέτοντας παράλληλα το ψευδές δίλημμα ή ανάπτυξη ή περιβάλλον. Ενώ ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει μόνο με σεβασμό στο κράτος δικαίου, στο περιβάλλον, με σοβαρές επενδύσεις”.

Μιλώντας για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η ίδια αφού θύμισε ότι “το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, θέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων από τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες”, παρατήρησε ότι “στη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης περιθωριοποιεί και υποβαθμίζει την ΤΑ, επιδεικνύοντας έναν επιλεκτικό ευρωπαϊσμό”.

Σχολιάζοντας τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι αυτή γίνεται “αποκλειστικά με όρους επικοινωνίας, με τον πρωθυπουργό να πρωταγωνιστεί στην παραπληροφόρηση μιλώντας για τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων, δημιουργώντας έτσι εφησυχασμό στους πολίτες. Και οδηγώντας έτσι στην επιβράδυνση των ρυθμών του εμβολιασμού”.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε κανένα μάθημα από την υγειονομική κρίση, από τον αποφασιστικό, παγκοσμίως, ρόλο των δημόσιων συστημάτων υγείας, που χρειάζονται στήριξη και όχι υποβάθμιση. Η δήλωσή του ότι “το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό”, ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική ιδεοληψία”.

Share This