fbpx

Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και υπεράσπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας, ο σημερινός διμέτωπος αγώνας μας

Με το σημερινό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τίτλους τέλους στη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Επιχειρεί να βάλει τέλος στο ΕΣΥ όπως το ξέραμε”. “Δεν είναι τυχαία η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το νομοσχέδιο αυτό μαρτυρά τον επικίνδυνο δογματισμό της ΝΔ. Κατηγορούν συχνά οι κυβερνητικοί, ο Πρωθυπουργός την Αριστερά για δογματισμό. Όμως πιο δογματική κυβέρνηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει”. Παρατήρησε σήμερα η Ρένα Δούρου μιλώντας Στο Κόκκινο και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά.

Σήμερα έχουμε διμέτωπο: υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Και υπεράσπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές, όπως επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, με την κατηγορία του εθνικά επικίνδυνου να αιωρείται πάνω από τον επικεφαλής του τρίτου κόμματος της Βουλής”.

Αναφερόμενη στο δίλημμα των εκλογών που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αν δηλαδή θα παραμείνουν η αδικία και οι ανισότητες ή αν θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού, η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι πράγματι αυτό είναι το επίμαχο. “Και αυτό δεν είναι κάποιο εύρημα επικοινωνιακού επιτελείου στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου αλλά το δίλημμα που βάζει η ίδια η ζωή έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από τον Ιούλιο του 2019, όταν βρέθηκε στο τιμόνι της χώρα ο Κ. Μητσοτάκης”.

Παρότι η πανδημία έδειξε και στον τελευταίο νεοφιλελεύθερο την ανάγκη για ύπαρξη ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα υγείας, παρότι όλοι, παγκοσμίως, συμφωνούν ότι θα έλθουν και άλλες πανδημίες, παρότι όλοι κατάλαβαν ότι μόνο ανάχωμα στις μελλοντικές όχι πολύ μακρυά, πανδημίες, είναι ένα σύγχρονο, με γερές υποδομές και επαρκές προσωπικό δημόσιο σύστημα υγείας, εδώ οι άριστοι της νεοδεξιάς επιμένουν ιδιωτικά”.

Δεν είμαστε εχθροί των ιδιωτικών δομών υγείας. Είμαστε υπέρμαχοι της ισότιμης πρόσβασης όλων σε αξιοπρεπείς δομές υγείας. Γιατί η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό”. “Ο τόπος δεν μπορεί να αναπτυχθεί με εξαθλιωμένους πολίτες, χωρίς υγιή και συνεκτική κοινωνία”.

Με συνέπεια κατά του ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνεπής, από όταν ήταν στην Αντιπολίτευση μας εξηγούσε ότι η υγεία, η παιδεία δεν αφορούν όλους τους πολίτες, εξηγούσε ότι οι ανισότητες είναι σαν φυσικό φαινόμενο. Όμως το βουλοκέρι του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου είχε κλείσει πολλά αυτιά κι έτσι οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Μητσοτάκης από την αποφράδα ημέρα που κέρδισε τις εκλογές υλοποιεί με σύστημα και συνέπεια το συγκεκριμένο σχέδιό του”.

Θυμίζω συγκεκριμένα ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν προχώρησε στις 4.500 προσλήψεις στην υγεία, που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση Τσίπρα, φρόντισε να περάσει τη συνταγογράφηση στους ιδιώτες αποκλείοντας τους χιλιάδες ανασφάλιστους που είχε εντάξει η δική μας κυβέρνηση”.

Και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Αττικής ενώ η δική μας Διοίκηση είχε διασφαλίσει, με ευρωπαϊκά κονδύλια 50 εκατομμύρια για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών στις 54 ΤΟΜΥ που θεμελίωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Περιφερειάρχης, αν και γιατρός, δεν έχει αξιοποιήσει τα 41 εκατομμύρια, γιατί η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής απορρόφησε τα 9. Όπως αδιάθετα παραμένουν και τα χρήματα για την αγορά 60 ασθενοφόρων.

Εδώ και τρία χρόνια οι κυβερνώντες δεν ντρέπονται

Ο κ. Μητσοτάκης εισήγαγε νέα διάκριση στο δημόσιο λόγο και την άσκηση πολιτικής. Τη διάκριση μεταξύ εκείνων που ντρέπονται κι εκείνων που δεν ντρέπονται. Κι εδώ και 3 χρόνια οι κυβερνώντες δεν ντρέπονται”.

Γιατί οι αθώοι δεν κρύβονται, ποτέ δεν κρύβονταν. Μόνο οι ένοχοι κρύβονται. Η στάση του κ. Μητσοτάκη που κρύβεται στη Βουλή να μην απαντήσει στις 5 ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα, μιλάει από μόνη της. Και λέει “ενοχή”.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης με τις υποκλοπές καταστρέφει τον τόπο. Γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι σε χώρες με αδύναμους θεσμούς, η διολίσθηση σε φαινόμενα διαφθοράς, είναι φαινόμενο που δεν οδηγεί σε ανάπτυξη. Οι υποκλοπές, η υποχώρηση του κράτους δικαίου συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Χωρίς ισχυρή θεσμική συγκρότηση, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε ένα κράτος που ο ένας παρακολουθεί τον άλλον, σοβαροί επενδυτές δεν πρόκειται να έλθουν για να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς θέσεις δουλειάς.

Το κράτος δικαίου δεν είναι μια αφηρημένη έννοια πολυτελείας, όπως προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση να μας πείσει, είναι απαραίτητο για να μην γίνουμε μια κοινωνία – ζούγκλα όπου θα επικρατεί το δίκαιο εκείνο που θα έχει καλύτερη πρόσβαση στο κέντρο εξουσίας, στη Μαξίμου ΑΕ, όπως έλεγε η αείμνηστη Φ. Γεννηματά”.

Share This