fbpx

Συνάντηση εργασίας της Ρ. Δούρου και του Δημάρχου Ευ. Σίμου

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα η βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Ευάγγελος Σίμος στο Δημαρχείο της πόλης.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η πρόσφατα κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Παιδείας βουλευτριών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με πρωτοβουλία της Ρ. Δούρου, για να ανακληθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στους Δήμους της Δυτικής Αττικής.

Ακολούθως η συζήτηση περιστράφηκε στα κρίσιμα προβλήματα της πόλης.

Στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα της σχολικής στέγης και ευρύτερα αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών σε μια πόλη “παιδούπολη” με υψηλό αριθμό νέων ζευγαριών. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τα προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια για το Δήμο κρίσιμων χώρων. Εξήγησε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την απαλλοτρίωση τεσσάρων οικοπέδων που είναι χαρακτηρισμένα για νηπιαγωγεία.

Ο ίδιος έθεσε επίσης το σοβαρό πρόβλημα των υποδομών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου θύμισε ότι οι Διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής, από το 2019, έχουν εγκαταλείψει την πολιτική της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής (2014 – 2019), όταν στήριζε 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια της Περιφέρειας Αττικής, με χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων, ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ευ. Σίμος επισήμανε τη διαιώνιση του προβλήματος των διεκδικήσεων της Μονής Λαμίας στο Ποικίλο Όρος αλλά κι εντός του αστικού ιστού. Ο ίδιος τόνισε ότι εκκρεμεί σειρά κρίσιμων αθλητικών υποδομών, πολιτιστικών υποδομών που αφορούν τη νεολαία και όχι μόνο. Μεταξύ τους η χρηματοδότηση του Εθνικού Σταδίου Πετρούπολης, η φάση του εκβραχισμού ανέρχεται στα 4.5 εκατομμύρια. Η αλλαγή ποδοσφαιρικού τάπητα όπως και το πρόγραμμα πεζοδρομίων (ύψους 3 εκατομμυρίων), έργα ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, Ευάγγελος Σίμος και Ρένα Δούρου συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αποτελεσματική προώθηση όλων των ζητημάτων του Δήμου σε όλα τα επίπεδα λήψης των αποφάσεων.

Share This