fbpx

Όλη η γκάμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Ιλίου βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης εργασίας της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής, Ρένας Δούρου με τη Δήμαρχο της πόλης, Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνάντηση μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι : Αλ. Μπαρμπαγιάννη, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ. Λιόσης, Πολιτισμού, Κ. Γκόγκος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Δ. Αποστολόπουλος, Παιδείας, Γ. Κουνδουράκης, Υποδομών και Τεχνικών Έργων, Ν. Δρακόπουλος, Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Βασ. Μπρεάνος, Οικονομικού Προγραμματισμού, Στ. Μπουρδάκης, Αθλητισμού. Καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Κουκουβίνος. Τη Ρένα Δούρου συνόδευε η Σοφία Γκέκα, Συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.Ιλίου.

Η δήμαρχος Α. Αλεβίζου – Κουκουβίνου έθεσε το ζήτημα των ασφαλών σχολικών υποδομών, φέρνοντας τα παραδείγματα του Πρότυπου Γυμνασίου, του 26ου Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου. Η ίδια αναφέρθηκε στο θέμα της σύνδεσης της πόλης με το Μετρό, λέγοντας ότι το έργο ανακοινώθηκε ότι θα δημοπρατηθεί εντός του 2025 με χρονικό ορίζοντα 60 μηνών. Τέθηκε επίσης το πρόβλημα πρόσβασης στην Αττική Οδό αλλά κι εκείνο εισόδου στον Δήμο από την Εθνική. Ειδική μνεία έκανε στην ανάγκη άμεσης δημοπράτησης και υλοποίησης της ανάπλασης του Ρέματος της Εσχατιάς – κρίσιμη φάση μετά από τη διευθέτηση του ρέματος. “Έργο κομβικής σημασίας για το Δήμο Ιλίου αλλά και το Δήμο Αγίων Αναργύρων, που θα αλλάξει την καθημερινότητα και την ζωή των πολιτών”, εξήγησε η ίδια.

Η Δήμαρχος, στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, έθεσε την αποκατάσταση της λειτουργίας του Αντλιοστασίου στη διασταύρωση των οδών Φλέβας Ρουβικώνος και Ανδρέα Παπανδρέου και τη διασφάλιση πόρων για τη συντήρηση του. Αναφέρθηκε επίσης στην εύρυθμη λειτουργία του Πάρκου Τρίτση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διασφάλιση της υδροδότησής του και του φωτισμού του προκειμένου να “διατηρήσει την ανοικτή, δημόσια προσβασιμότητά του για όλους τους πολίτες καθώς και το περιβαλλοντικό του πρόσημο”. Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος του Κοιμητηρίου στη Δυτική Αθήνα.

Η Ρένα Δούρου από την πλευρά της παρατήρησε την ανάγκη για συστηματική επικοινωνία, ενημέρωση και συντονισμό των δράσεων, σε επίπεδο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχο και άσκησης πίεσης στην κεντρική κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων.

Share This