fbpx

Το σύνολο των πιεστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαϊδαρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε, στο Δημαρχείο της πόλης, η Ρένα Δούρου, Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής, με τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο. Στη συνάντηση μετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Κατερίνα Βελέντζα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος. Τη Ρένα Δούρου συνόδευαν οι Γαβριήλ Χατζηβασιλείου Αναπληρωτής Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χαϊδαρίου, Παναγιώτης Δεδούσης, μέλος της ΟΜ και Νίκος Καρούνης, μέλος της ΟΜ και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου και τις διεκδικήσεις για την αντιμετώπισή τους. Συγκεκριμένα ανέδειξε τα κρίσιμα προβλήματα που συνεπάγονται η ελλιπής χρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου (πχ της Τεχνικής Υπηρεσίας), λειτουργώντας έτσι ως ανασταλτικοί παράγοντες για την παροχή, από τον Δήμο, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους δημότες και την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών αναγκών. Εξήγησε ότι στον Δήμο δίνονται πολύ λιγότερα εκατομμύρια από ό,τι προβλέπεται ενώ παράλληλα μετακυλίονται σειρά αρμοδιοτήτων από την Κεντρική Διοίκηση όμως άνευ πόρων. Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο το Χαϊδάρι αλλά και άλλους δήμους της χώρας. Το αποτέλεσμα για το Χαϊδάρι είναι η σώρευση προβλημάτων που αφορούν, πχ, στα σχολεία, στο έλλειμμα αντισεισμικής πρόληψης και ελέγχων, στα θέματα της αντιπυρικής προστασίας καθώς και της ανάγκης υλοποίησης σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων στο Ποικίλο Όρος, στην Λεωφόρο Αθηνών, στην Αφαία, στο Δάσος και στο στρατόπεδο. Τέλος, υπογράμμισε την έλλειψη σταθμού Μετρό στην πόλη – ο μόνος δήμος της περιοχής χωρίς μετρό, στο πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμισης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στα έργα των οποίων τη χρηματοδότηση διασφάλισε για το Δήμο Χαϊδαρίου η Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής της Δύναμης Ζωής την περίοδο 2014 – 2019. Ενδεικτικά ανέφερε σειρά κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά, προϋπολογισμού 5.5 εκ., την ενίσχυση υποδομών αποχέτευσης ομβρίων βορειοδυτικής λεκάνης Δάσους Χαϊδαρίου, προϋπολογισμού 5.2 εκ., τη συναρμογή δικτύου ομβρίων στρατοπέδου με το αντίστοιχο δίκτυο της πόλης, προϋπολογισμού 1.1 εκ., το έργο ιστορικής μνήμης για τη συντήρηση και ανάδειξη του Μπλοκ 15, προϋπολογισμού μισού εκατομμυρίου ευρώ, την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων και αστικού εξοπλισμού σε 22 Παιδικές Χαρές, προϋπολογισμού 880.000 ευρώ, κ.α..

Τέλος η ίδια υπογράμμισε τη σημασία σήμερα της παραγωγικής επικοινωνίας προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, στην κατεύθυνση της άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.

Share This